Studiecirklar på gång

Textilt återbruk Orust firar fem år och sprider sig över landet

bildcollage med sytillbehör, en peson som syt på symaskin och en person som visar ljusa byxor sydda av en gardin

I början av februari 2024 är det fem år sedan jag och Studieförbundet Vuxenskolan (SV) på Orust startade studiecirkel med inriktning på textil redesign och återbruk. Sedan dess har gänget som då samlades vuxit och många olika arrangemang har sett dagens ljus. Nu vill vi verka för att sprida konceptet över hela Sverige.
Det är så roligt att SV nu har tagit fram en studieplan som knyter an till min bok Textil Redesign till nytta och nöje. Jag blev inspirerad att skriva boken när jag såg allt fint som kom fram i vårt arbete på Orust. Det har blivit många unika plagg och en fin gemenskap i gruppen. Nu får boken en chans att inspirera på fler platser. Nyligen höll vi en digital träff internt inom SV för dem som vill starta studieverksamhet inom området textil Redesign och återbruk. Det finns cirklar och annat som redan pågår och jag hoppas att det snart finns massor av nya aktiviteter . Är du intresserad av att delta i något ta då en kontakt med SV på din ort och hör vad de har på gång eller om de kan starta något. Här kan du söka dig fram till din ort.
På fliken LÄNKAR kommer jag att lägga upp länkar till studiecirklar hos SV. Där kommer även länkar till annat som kan vara av intresse inom området textil redesgin och återbruk. Kika gärna in där nu och i framtiden. Tipsa mig gärna om sådant kan passa där, via e-post maria@seconddesign.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *