Om mig

En av mina favoritplatser i världen, min syateljé…

Jag nyskapar av redan använda textiler. Det gör jag för miljön skull och för att jag trivs med den skapande processen det innebär. För mig har det blivit ett sätt att leva mer hållbart inom det textila området och det vill jag gärna sprida till fler.
Ibland syr jag mer än jag själv behöver, då säljer jag gärna till andra. Mest är det kläder, men ibland även en del annat, såsom tyghästar, väskor, vimpelband mm.
Jag vill också inspirera andra till eget nyskapande. Det gör jag genom utställningar, kurser, boken Textil redesign, till nytta och nöje och att sälja eller ge bort mönster som lämpar sig för textilt återbruk. Jag har även initierat ett nätverk av textila återbrukare här på Orust, med syjunta (studiecirkel), utställningar och modesalong.
Jag är nu pensionär och har gott om tid för eget textilt arbete och för att på olika sätt sprida tanken om vad varje individ kan göra för att leva mer hållbart inom det textila området. Jag tror på kraften hos varje enskild individ, tillsammans gör vi skillnad. Länge leve alla hobbysömmerskor som syr av textilt återbruk! Min dröm är en bra gemensam säljkanal för alla oss hobbysömmerskor. Som en liten början har jag på Instagram etablerat hashtaggen textiltåterbrukattköpa som använda av allt fler. Kul att den växer.
Tidigare var jag verksam som Industridesigner i det egna företaget Daucus Design. Då handlade det ofta om förpackningsdesign och varumärkesstrategi för småskaliga matföretag.
Sedan sex år tillbaka är jag bosatt på Orust, i ett härligt gammalt hus där jag från min syateljé kan njuta av det underbara landskapet.

….med utsikt över det vackra landskapet vid Kollungerödsvattnet på Orust.