Textil Redesign Utställning på Orust

Orust Återbruk och fristående återbrukare från Orust visar textilt återbruk på Karins Hus, Henån, Orust, 7 – 12 september

Raglanjacka av IKEA-tyg från 2008. Designat av Cilla Ramnek.

Orust Återbruk är ett nystartat projekt som innefattar några olika grenar inom återbruk, varav en är textil. Målsättningen är att minska mängden textilier som slängs i förtid på Orust. Vi vill ta vara på bra textilier, både kläder och annat, och av det skapa nya intressanta plagg och andra textila produkter. Nu, sommaren 2020, har vi ägnat oss att skapa modeller för damplagg som skall kunna sys av sådan textiler som det finns gott om i textila sopor. Till exempel jeans, skjortor och gardiner. Vi strävar efter modeller som är lättsydda, passar på många och inte kräver nyköp av sådant som dragkedjor och knappar.
Denna första kollektion visar vi på Karins Hus i Henåns centrum, Orust.
Öppettider må 7 sept – fred 11 sept kl 14 – 18, samt lördag 12 sept kl 10 – 15.

Vi vill gärna ha hjälp av våra besökare med att prova och tycka till om våra modeller. Allt för att göra dem ännu bättre. Det finns möjlighet att boka tid utanför ordinarie öppettider så att man i lugn och ro kan prova ett flertal plagg. Bland dem som på detta sätt hjälper oss i produktutveckling lottar vi ut plagg ur kollektionen.
Tid kan bokas på maria.schmidt@daucusdesign.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *