Duk blev jacka

Duken har legat framför mig många gånger under senaste året. Själv bär jag sällan blommigt, och ännu mer sällan blått/vitt i så stark kontrast, men ändå har den lockat mitt öga.
Jag har en tid provat mig fram till ett mönster för jacka jag vill sy av ett japanskt sidentyg jag har. Min vän Ann-Katrin såg hur blommönstret på duken kunde falla på plats. Jag är jättenöjd med jackan, den och några till i samma modell men helt andra tyger kommer att finnas till försäljning på utställning i sommar. (Karins Hus, Henån, Orust vecka 29) Med några justeringar till är jag snart framme vid en modell som passar mig själv och det vackra japanska sidentyget. Modellen är rak och rymlig, och passar många olika kroppar. Jag strävar även efter så få sömmar som möjligt för att inte störa tygets mönsterbild. Jag har utgått från grundmönster till jacka i boken “Mönster och konstruktion för damkläder” av Inger Öberg och Hervor Ersman.

Här är mitt fina Japanska tyg, som skall bli en jacka till mig själv. Tyget har tidigare varit ett Obi (bältet man bär till Kimono)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *