Nu startar Showroom IDUN, säljplats för textil redesign

https://www.facebook.com/showroomidun

En digital “butiksgalleria” för textil redesign och återbruk. Vi är flera skapare från olika delar av Sverige. Vi har var och en sin egen “butik” (album) på sidan.
Sidan är döpt efter den fornnordiska gudinnan IDUN som hade förmågan att förlänga livet. Vi förlänger livet på textilier.
Vill du bli en av oss och sälja dina produkter via Sidan så hör av dig i meddelande till Sidan eller e-post till maria.schmidt@daucusdesign.se

Min egen “butiksentre” på Showroom IDUN

Jag hoppas och tror att det finns en stor gömd resurs bland alla oss som gillar att sy av textil återbruk. Många av oss syr gärna mer än för det egna behovet.
Det finns förhoppningsvis många andra som vill minska sitt behov av att köpa nya textila produkter, men som inte kan eller inte har tiden att själv sy om och skapa nytt av gammalt. Var kan dessa grupper mötas som säljare och kund?
Jag gör nu en satsning att skapa en sådan mötesplats på en facebooksida, https://www.facebook.com/showroomidun .
Där samlas säljare av textil återbruk. Var och en visar sina produkter i ett eget album. Redan en vecka efter start är vi 11 säljare (20201207). Vi Välkomnar fler säljare för att kunna erbjuda större och mer varierat utbud för kunderna.
Som kund kan du hittar personliga, unika plagg och andra produkter.
Kanske hittar du din favoritsäljare vars produkter du känner extra starkt för och återvänder till i framtiden.
Varje säljare väljer själv hur man vill bli kontaktad för frågor och köp. Några har redan egen webbshop, facebooksida eller liknande, andra vill bli kontaktade via mail eller telefon. Några har fysisk butik för den som bor i närheten. Just nu finns säljare från Orust, Tjörn, Halland, stockholmstrakten m fl. platser. Vi vill täcka in hela Sverige, men nätbaserade köp gör platsen mindre väsentlig.
Om detta faller väl ut ser jag en utveckling där vår facebooksida kanske delas upp i flera med olika inriktning, eller någon form av webbgalleria med enskilda webbutiker. En annan utveckling kan vara fysiska butiker på utvalda platser och vid viss tider på året. Till exempel har vi på Orust en stor potentiell kundkrets över sommaren.
Tillsammans gör säljare och kunder en skillnad för miljön. Textil produktion är en av de största miljöbelastningarna i vår tid. Låt oss använda all den textil som redan producerats, bli cirkulära tillsammans. Bli säljare och/eller köpare på:

https://www.facebook.com/showroomidun

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *